- Vegansk
Passar till
Om vinet
-
Smakbeskrivning
Karaktär
Fyllig, smakrik och eldig med karaktär av rök, torkad frukt och fat.
Gott till
Avnjutes företrädesvis solitär som en digestif efter maten alternativt med en espresso.
-
Fakta
Förslutning
Naturkork
Årgång
NA
Druvor
Nebbiolo 50%, Barbera 30%, Cabernet sauvignon 20%
Artikelnummer
7037902
Producent
Vinifikation
En karaktärsfull grappa från pressresterna av det berömda vinet Pin från La Spinetta. Pressresterna destilleras i kopparpanna till en alkoholhalt på ca 75 procent innan det blandas ut med vatten till en alkoholhalt på 40 procent. Grappan lagras på små franska fat i 24 månader.
-
För restauranger
Antal kolli 6 st
Art. nr. Martin & Servera 777078
Art. nr. Menigo 706973
Pris (exkl. moms) 499 kr
I en serie om fem delar möter vi Giorgio Rivetti, den smått legendariske vinmakaren från Piemonte – mannen bakom La Spinetta och Contratto.
La Spinetta ägs av familjen Rivetti och deras prisbelönta viner produceras i Piemonte och Toscana i Italien. Deras största vineri ligger i Castagnole Lanze i Barbaresco. 1978 gjordes första vinet, en vingårdsbetecknad Moscato d’Asti men det första röda vinet, Barbera d’Asti Ca di Pian kom först 1985. Mest kända är de för sin högkvalitativa Nebbiolo och sina kraftfulla vingårds-Barbaresco med namnen Gallina och Starderi i Neive och Valeirano i Treiso.
År 2000 köptes den 8 hektar stora vingården Campè i Grinzane Cavour i Barolo, som efter det seglat upp till att bli ett av deras absoluta flaggskeppsviner. 2001 införskaffades 65 hektar vingård i Terricciola, Toscana och vineriet Casanova stod klart 2007, där man fokuserar på druvan Sangiovese.