- Ekologisk

Dievole Chianti Classico
Nyanserad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, plommon, choklad, bergamott, skogshallon och salvia. Vinet jäser i cementankar av tulpanform, som hjälper till att hålla en stabil temperatur och möjliggör en skonsam extrahering av smaker. Efter jäsning lagras vinet i ca 13 månader på stora ekfat. Denna metod gör det möjligt för vinet att utveckla komplexitet och integrera sina tanniner utan att övermanna de delikata smakerna hos Sangiovese-druvorna. Efter ekfatslagringen lagras vinet ytterligare på flaskor innan det släpps. Denna extra tid på flaskan hjälper till att förfina vinets struktur och förbättra dess aromatiska profil. Dievole gör en minimal filtrering före buteljering för att bevara vinets naturliga egenskaper och fruktighet. Denna försiktiga process säkerställer att Dievoles Chianti Classico blir välbalanserad, med en harmonisk, balanserad blandning av frukt, syra och tanniner.