Öppna meny

Involtini di vegetario

  • Koka potatis
  • Blanchera vitlöksklyftorna
  • Koka kålbladen
  • Stek i ugnen

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 20 blad av spetskål eller späd vitkål
  • 1 kg potatis
  • 0,5 dl olivolja
  • 10 st vitlöksklyftor
  • 50 g pinjenötter
  • 100 g marinerade soltorkade tomater
  • 3 äggulor
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 2 msk smält smör
  • salt & peppar
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Koka potatisen med skalet på.

Låt potatisen svalna och skala den sedan.

Blanchera vitlöksklyftorna i ca 5 minuter och rosta dem sedan i en stekpanna med lite olivolja.

Låt dem svalna och finhacka dem.

Rosta pinjenötterna gyllene i en torr stekpanna och strimla de soltorkade tomaterna.

Mosa potatisen och blanda den med olivoljan.

Blanda i vitlöken, pinjenötterna och tomatstrimlorna.

Rör till sist i äggulorna, ett i taget, och smaka av med salt och peppar.

Koka kålbladen mjuka i rikligt med lättsaltat vatten i ca 5 minuter.

Klicka ut moset på kålbladen och forma dem till kåldolmar.

Lägg dem med skarven nedåt i en smord ugnsfast form, slå på buljongen och pensla kåldolmarna med lite smält smör.

Stek i 200 C varm ugn ca 30 minuter.

Servera kåldolmarna varma med pesto.

Stäng

Koka potatisen med skalet på.

Låt potatisen svalna och skala den sedan.

Blanchera vitlöksklyftorna i ca 5 minuter och rosta dem sedan i en stekpanna med lite olivolja.

Låt dem svalna och finhacka dem.

Rosta pinjenötterna gyllene i en torr stekpanna och strimla de soltorkade tomaterna.

Mosa potatisen och blanda den med olivoljan.

Blanda i vitlöken, pinjenötterna och tomatstrimlorna.

Rör till sist i äggulorna, ett i taget, och smaka av med salt och peppar.

Koka kålbladen mjuka i rikligt med lättsaltat vatten i ca 5 minuter.

Klicka ut moset på kålbladen och forma dem till kåldolmar.

Lägg dem med skarven nedåt i en smord ugnsfast form, slå på buljongen och pensla kåldolmarna med lite smält smör.

Stek i 200 C varm ugn ca 30 minuter.

Servera kåldolmarna varma med pesto.

Inköpslista

Stäng
20 blad av spetskål eller späd vitkål
1 kg potatis
0,5 dl olivolja
10 st vitlöksklyftor
50 g pinjenötter
100 g marinerade soltorkade tomater
3 äggulor
2 dl grönsaksbuljong
2 msk smält smör
salt & peppar

Du skickas nu vidare till Systembolaget!

På Systembolaget kan du lägga din beställning och få information om lagersaldo i din butik.

Välkommen tillbaka till oss på Enjoy Wine & Spirits!

Köp på Systembolaget