Öppna meny

Citron- och rosmarinfylld kyckling med rostade svartrötter, ugnsbakade tomater och gremolata

  • Baka tomathalvorna i ugnen
  • Låt kycklingen steka färdigt i ugnen
  • Rosta svartrötterna

RÖSTA PÅ RECEPTET (0)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 6 st vårkycklingar ca 3-4 hg/st
  • 1 knippe färsk rosmarin
  • 1 citron
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl hönsbuljong
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 kg svartrötter
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk gourmetsalt
  • 0,5 pressad citron
  • 6 st tomater
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • olivolja
  • salt och socker
  • Gremolata
  • 1 citron rivet skal
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 0,5 dl finhackad persilja
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Börja med de ugnsbakade tomaterna.

Dela på tomaterna och skiva vitlöksklyftorna tunt.

Ringla lite olivolja i en ugnsform, strö lite socker och salt, ca 1 nypa av vardera, i formen.

Lägg i tomathalvorna med snittytan uppåt. Ringla lite olivolja över tomaterna och strö över lite socker och salt.

Placera en tunn skiva vitlök på varje tomathalva och baka dem sedan i ugn 150° C, ca 3 timmar.

Fyll kycklingarna med en citronklyfta och rosmarin, salta och peppra kycklingarna runtom.

Bryn kycklingarna gyllenbruna i en stekpanna.

Lägg kycklingarna i en ugnsfast form och låt dem steka färdigt i ugnen ca 30 minuter 200°C.

Vispa ur pannan med vitt vin och hönsbuljong, låt skyn koka ihop tills hälften återstår.

Smaka av med salt och peppar.

Skala svartrötterna och skär dem i lika långa stavar.

Lägg dem i en ugnsfast form tillsammans med 0,5 dl olivolja och lite gourmetsalt, pressa över en halv citron.

Rosta rötterna i 200°C , ca 30 minuter eller tills de är mjuka.

Blanda ihop ingredienserna till gremolatan.

Arrangera svartrötterna på tallrikarna och placera kycklingarna ovanpå.

 

Tillsätt skyn och strö över gremolatan, garnera med de ugnsbakade tomaterna.

Stäng

Börja med de ugnsbakade tomaterna.

Dela på tomaterna och skiva vitlöksklyftorna tunt.

Ringla lite olivolja i en ugnsform, strö lite socker och salt, ca 1 nypa av vardera, i formen.

Lägg i tomathalvorna med snittytan uppåt. Ringla lite olivolja över tomaterna och strö över lite socker och salt.

Placera en tunn skiva vitlök på varje tomathalva och baka dem sedan i ugn 150° C, ca 3 timmar.

Fyll kycklingarna med en citronklyfta och rosmarin, salta och peppra kycklingarna runtom.

Bryn kycklingarna gyllenbruna i en stekpanna.

Lägg kycklingarna i en ugnsfast form och låt dem steka färdigt i ugnen ca 30 minuter 200°C.

Vispa ur pannan med vitt vin och hönsbuljong, låt skyn koka ihop tills hälften återstår.

Smaka av med salt och peppar.

Skala svartrötterna och skär dem i lika långa stavar.

Lägg dem i en ugnsfast form tillsammans med 0,5 dl olivolja och lite gourmetsalt, pressa över en halv citron.

Rosta rötterna i 200°C , ca 30 minuter eller tills de är mjuka.

Blanda ihop ingredienserna till gremolatan.

Arrangera svartrötterna på tallrikarna och placera kycklingarna ovanpå.

 

Tillsätt skyn och strö över gremolatan, garnera med de ugnsbakade tomaterna.

Inköpslista

Stäng
6 st vårkycklingar
1 knippe färsk rosmarin
1 citron
2 dl vitt vin
2 dl hönsbuljong
salt och nymalen svartpeppar
1 kg svartrötter
0,5 dl olivolja
1 msk gourmetsalt
0,5 pressad citron
6 st tomater
1-2 vitlöksklyftor
olivolja
salt och socker
1 citron
1 finhackad vitlöksklyfta
0,5 dl finhackad persilja

Du skickas nu vidare till Systembolaget!

På Systembolaget kan du lägga din beställning och få information om lagersaldo i din butik.

Välkommen tillbaka till oss på Enjoy Wine & Spirits!

Köp på Systembolaget