Citron- och rosmarinfylld kyckling med rostade svartrötter, ugnsbakade tomater och gremolata
-
Baka tomathalvorna i ugnen
-
Låt kycklingen steka färdigt i ugnen
-
Rosta svartrötterna
Ingredienser
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
- 6 st vårkycklingar ca 3-4 hg/st
- 1 knippe färsk rosmarin
- 1 citron
- 2 dl vitt vin
- 2 dl hönsbuljong
- salt och nymalen svartpeppar
- 1 kg svartrötter
- 0,5 dl olivolja
- 1 msk gourmetsalt
- 0,5 pressad citron
- 6 st tomater
- 1-2 vitlöksklyftor
- olivolja
- salt och socker
- Gremolata
- 1 citron rivet skal
- 1 finhackad vitlöksklyfta
- 0,5 dl finhackad persilja