Recept
Pasta Spaghetti med blandad skogssvamp och pecorino
Rostad pumpasoppa
En värmande soppa på som passar utmärkt ruggiga höstkvällar och kalla vinterdagar. Matcha med ett mjukt och bärigt rött vin, exempelvis Piccini Chianti.
Tagliatelle med svamp och tryffel
En klassisk italiensk pastarätt. Får du inte tag i färsk tryffel, så går det lika bra med tryffelolja eller tryffelsalt. Kombinera med ett kryddigt och mustigt, rött vin - exempelvis Poggio Teo Valiano Chianti Classico.
Club steak med sparrisbroccoli och cannellinipuré
Grilla köttet om vädret tillåter, annars funkar det minst lika bra med stekpanna.
Högrevsbolognese med Mezze Maniche
En äkta bolognese ska koka länge! Köttet ska bli riktigt mört och falla isär. Helst ska bolognesen göras på högrev och plommontomat.
Grillad entrecôte med krämig dressing på rostad vitlök
En klassisk grillad entrecôte som serveras med ugnsrostad potatis, en krämig dressing på rostad vitlök och ett glas sammetslen Barbera.
Hel grillad kyckling med färska örter
Att grilla en hel kyckling på grillen tar sin tid, men är värt varenda minuts väntan. Krydda med olivolja, citron, vitlök och rosmarin. Servera med grillade grönsaker.
Grillad kotlettrad med sardeller, vitlök och citron
En blandning av klassiska italienska smaker som sardeller, vitlök, citron och rosmarin med skivad, grillad kotlettrad.
Flankstek med ramslökspesto, kikärtor och fetaoströra
Välj om du steker eller grillar flanksteken. Smaklökarna kommer sjunga gospel vilket som. Recept och foto: Simon Bajada.
Rostad spetskål, morotspuré, solrosfrön och salvia
Kör spetskålen i stekpanna eller på grillen. Du väljer, gott blir det i alla fall! Recept och foto: Simon Bajada.
Ryggbiff med jordärtskockspuré
Matcha din ryggbiff med en mustig rödvinssås, en härlig jordärtskockspuré och ett glas smakrikt rött vin.
Boeuf bourguignon
En fransk klassiker. Smakrik köttgryta med högrev, sidfläsk och såklart rött vin.
Pasta all’Arrabbiata
Pasta all’Arrabbiata är en klassisk italiensk pasta. Gå gärna lite lugnt fram med chilin så att inte hettan tar över, låt hellre sötman från dess frukt lyfta maten tillsammans med persilja och riven parmesan på toppen.
Tournedos Rossini
En varmrätt som får vilken middag eller högtid att lyfta till nya höjder.
Renkalv med morotspuré och skysås
Att vilt och Barolo går perfekt ihop är sen gammalt och det är detta recept ett utmärkt exempel på.
Receptet är framtaget av Livets Goda Vinet & Maten.
Köttbullar med potatismos, pressgurka och lingon
Tänk på att råvarorna är A och O när du rullar dina köttbullar. Med klassiska tillbehör som potatismos, pressgurka och rårörda lingon är rätten svensk husmanskost personifierad. Ska du ha köttbullarna på julbordet kan du skippa tillbehören och satsa på andra julklassiker såsom Janssons frestelse.
Tagliata på hjort- eller oxfilé med grön polentakaka och svamp
Gå Italien hela vägen. En lyxigare rätt med hjort- eller oxfilé som matchas med Kungen av vin, en klassisk Barolo.
Receptet är framtaget tillsammans med Johanna Westman, Mosebacke matstudio.
Biff Rydberg
En riktig klassiker och lyxigare variant av pyttipanna. Passar till ett fruktigt och smakrikt rött vin.
Steak Salad
Steak Salad är en klassiker som passar utmärkt till Pinot Noir. För bästa smak - välj ekologiskt kött! PS. Man får ha bearnaisesås till köttet om man vill.
Laxburgare
Ett enkelt recept på supergoda laxburgare med dill och citron. Matcha med fördel till vinerna längre ner.
Wienerschnitzel med österrikisk potatissallad
Välj själv om du vill göra din wienerschnitzel på kalv, fläsk eller kalkon. Oavsett kommer arbetsinsatsen att löna sig när du smakar njuter av dina nyfriterade schnitzlar.
Grillad rotselleri med citron-gräddfil och svensk sommarpesto
Detta recept tar några timmar att göra då rotsellerin ska grillas tills den är helt bränd. Tiden det tar beror på storleken på rotsellerin och hur varmt det är i grillen.
Råraka på rotselleri med laxtartar
Förvandla den klassiska rårakan genom att ersätta potatisen med smakrik, nötig rotselleri och du får en spännande förrätt eller lyxig lunchrätt för en billig peng. Löjrom i all ära men en frisk, krispig laxtartar är ett minst lika gott alternativ!
Rödvinsglacerat lammrack med ugnsbakade grönsaker
För att komponera en härlig trerätters middag rekommenderar vi även Carpaccio på rökt tonfisk med lime och parmesan (4 pers) till förrätt och till efterrätt en Zabaioneparfait med rostad cocos och rårörda bär (4 pers).
Lammstek med klassisk potatisgratäng
Lammstek med klassisk potatisgratäng och haricot verts. Perfekt till påsk och vårens högtider.
Lammfärsbiffar med bönor och olivcrème
Lammfärsbiffar smaksatta med salvia och timjan som serveras med cannellinibönor och en färdig olivcreme.
Chèvre- och lökmarmeladsfyllt filodegsknyte
Zucchinisoppa med olivpizza
Pappardelle med salsiccia och bönor
Tomat- och mozzarellasallad
Färsk bönsallad med körsbärstomater och sardelldressing
Liten råbiff med kapris och vaktelägg
Pasta Vongole
Spaghetti med musslor, vitlök och chili är en riktig klassiker från det italienska köket.
Carpaccio classico
Spaghetti alla puttanesca
Snabba grytan med Salsicciakorv
Vita bönor med basilika och tomat
Bruschetta med bönsallad
Bruschetta med tomater
Grillade grönsaker i paket
Lammlägg i Barolo
Kokt kalvkött med grön sås
Ripa med blåbärssås och sockerbrynt brysselkål
Sparrissoppa med Rotari
Kronärtskockscanelloni med parmaskinka och vitlöksbrynta champinjoner
Bakade tomater med pecorino
Fikonpaj med getost och honung
Pizza med päron och gorgonzola
Pizza al Mare
Pizza Bresaola
Pizzadeg för 6 stora pizzor
Gös med örttäcke i vitt vin
Caponata
Involtini di vegetario
Ugnsbakad fisk med vitlök och musslor
Oavsett om du fångat fisken själv eller köpt den i delidisken, kommer detta recept få det att sjunga i gomseglet.
Vitello tonnato
Minestrone à la Milanese
Osso Buco alla milanese
Crostini
Servera dina crostinis som de är eller med valfritt pålägg. Endast fantasin får avgöra hur du äter dina crostinis.