Recept
Spaghetti all'Aragosta (hummer)
Spaghetti med hummer, schalottenlök, vitt vin och olivolja i härlig smakkombination.
Tagliatelle med svamp och tryffel
En klassisk italiensk pastarätt. Får du inte tag i färsk tryffel, så går det lika bra med tryffelolja eller tryffelsalt. Kombinera med ett kryddigt och mustigt, rött vin - exempelvis Poggio Teo Valiano Chianti Classico.
Pasta all’Arrabbiata
Pasta all’Arrabbiata är en klassisk italiensk pasta. Gå gärna lite lugnt fram med chilin så att inte hettan tar över, låt hellre sötman från dess frukt lyfta maten tillsammans med persilja och riven parmesan på toppen.
Orecchiette med svamp, pancetta, gröna bönor och hasselnötsströssel
En italiensk pastarätt som passar bra till ett vin på druvan Nebbiolo.
Receptet är framtaget tillsammans med Johanna Westman, Mosebacke matstudio.
Spenat- och ricottafylld tortellini med tellicherrykorv, brysselkål och parmesan
En utmärkt vardagsrätt. God, smakrik och lättlagad. Receptet är framtaget i samarbete med Livets Goda Vinet & Maten.
Pappardelle med ragu på svensk rapsgris
Ragu är en klassisk italiensk maträtt. Receptet är framtaget i samarbete med Livets Goda Vinet & Maten.
Mezze Maniche med bolognese av högrev
En äkta bolognese ska koka länge och gärna göras på högrev och plommontomat. Låt det koka länge, köttet ska bli riktigt mört och falla isär.
Pasta Vongole
Spaghetti med musslor, vitlök och chili är en riktig klassiker från det italienska köket.