Recept
Rostad pumpasoppa
En värmande soppa på som passar utmärkt ruggiga höstkvällar och kalla vinterdagar. Matcha med ett mjukt och bärigt rött vin, exempelvis Piccini Chianti.
Club steak med sparrisbroccoli och cannellinipuré
Grilla köttet om vädret tillåter, annars funkar det minst lika bra med stekpanna.
Bulgursallad med grillad kyckling, nektarin och dillyoghurt
En riktigt fräsch sallad med grillad kyckling, som kan utgöra det matiga alternativet på din buffé. Recept och foto: Simon Bajada.
Grillade räkor med röd coleslaw
Grillade räkor på spett gör definitivt succé på vilket buffébord som helst. Räkorna kan även stekas om du inte äger en grill. Recept och foto: Simon Bajada.
Endive med sill, äggröra och inlagd rödlök
En toppeninledning på en härlig middag eller ett bra bufféalternativ. Recept och foto: Simon Bajada.
Högrevsbolognese med Mezze Maniche
En äkta bolognese ska koka länge! Köttet ska bli riktigt mört och falla isär. Helst ska bolognesen göras på högrev och plommontomat.
Grillad entrecôte med krämig dressing på rostad vitlök
En klassisk grillad entrecôte som serveras med ugnsrostad potatis, en krämig dressing på rostad vitlök och ett glas sammetslen Barbera.
Hel grillad kyckling med färska örter
Att grilla en hel kyckling på grillen tar sin tid, men är värt varenda minuts väntan. Krydda med olivolja, citron, vitlök och rosmarin. Servera med grillade grönsaker.
Flankstek med ramslökspesto, kikärtor och fetaoströra
Välj om du steker eller grillar flanksteken. Smaklökarna kommer sjunga gospel vilket som. Recept och foto: Simon Bajada.
Rostad spetskål, morotspuré, solrosfrön och salvia
Kör spetskålen i stekpanna eller på grillen. Du väljer, gott blir det i alla fall! Recept och foto: Simon Bajada.
Rosésallad med kräftröra
En lika god som vacker rätt, där koppar av rosésallad fylls med kräftröra. Recept och foto: Simon Bajada.
Sparris med pocherat ägg, löjrom och crème fraiche
Kombinera vårens primörer, i detta fall sparris, med ett friskt och fruktigt vin. Recept och foto: Simon Bajada.
Ryggbiff med jordärtskockspuré
Matcha din ryggbiff med en mustig rödvinssås, en härlig jordärtskockspuré och ett glas smakrikt rött vin.
Boeuf bourguignon
En fransk klassiker. Smakrik köttgryta med högrev, sidfläsk och såklart rött vin.
Lakritspavlova med lemoncurd och bär
Avsluta middagen med denna magiska dessert.
Tournedos Rossini
En varmrätt som får vilken middag eller högtid att lyfta till nya höjder.
Råraka på rotselleri med laxtartar
Förvandla den klassiska rårakan genom att ersätta potatisen med smakrik, nötig rotselleri och du får en spännande förrätt eller lyxig lunchrätt för en billig peng. Löjrom i all ära men en frisk, krispig laxtartar är ett minst lika gott alternativ!
Rödvinsglacerat lammrack med ugnsbakade grönsaker
För att komponera en härlig trerätters middag rekommenderar vi även Carpaccio på rökt tonfisk med lime och parmesan (4 pers) till förrätt och till efterrätt en Zabaioneparfait med rostad cocos och rårörda bär (4 pers).
Chèvre- och lökmarmeladsfyllt filodegsknyte
Bruschetta med bönsallad
Choklad- och myntaglass med apelsinmarinerade jordgubbar
Lammlägg i Barolo
Kokt kalvkött med grön sås
Ripa med blåbärssås och sockerbrynt brysselkål
Sparrissoppa med Rotari
Bakade tomater med pecorino
Fikonpaj med getost och honung
Pizza med päron och gorgonzola
Pizza al Mare
Pizza Bresaola
Pizza Napoletana
Vaniljglass med kaffeflarn
Pizza Prosciutto
Fikon i Vin Santo med mandelgrädde
Svamprisotto med coppachips
Semifreddo di Arabica
Caponata
Involtini di vegetario
Gorgonzolagratinerade havskräftor
Hummercaesarsallad
Zabaionparfait med rostad cocos och rårörda bär
Ugnsbakad fisk med vitlök och musslor
Oavsett om du fångat fisken själv eller köpt den i delidisken, kommer detta recept få det att sjunga i gomseglet.
Vitello tonnato
Ostron med het tomatsås
Osso Buco alla milanese
Crostini
Servera dina crostinis som de är eller med valfritt pålägg. Endast fantasin får avgöra hur du äter dina crostinis.