Coragem – från anrika DOURO
I norra Portugal finner vi en av landets mest kända vinregioner, Douro. Området delar namn med Dourofloden som slingar sig fram i det dramatiskt vackra landskapet mellan branta terrasserade vinodlingar. Mest känt är Douro för sitt portvin, men sedan länge görs här rött vin av utmärkt kvalitet.
Handplockat och utan tillsatt socker!
Coragem görs på de portugisiska traditionella blå druvorna Touriga Franca, Touriga Nacional och Tinta Roriz. När det är tid för skörd handplockas druvorna, vilket gör att man får druvor av högsta kvalitet till vinmakningen. Inget socker har tillsatts under vinifieringen vilket gör att det totala värdet restsocker ligger på mindre än 2 gr/l. Vi vet att det är svårt att tolka dessa siffror men vi kan sammanfatta det med att: det är väldigt lite socker i vinet och det som finns kvar där är en naturlig rest av druvsockret från vindruvorna.
Vad ska man äta till?
Coragem är ett smakrikt vin som också har en frisk fruktsyra, det gör att du gör bäst i att matcha det med smakrika rätter. Gärna mustiga långkok, stekar, grillat eller smakrika vegetariska rätter. Välj gärna ett tillbehör som är krämigt till, som en potatisgratäng eller potatis/grönsakspuré, det kommer att runda av vinet på ett fint sätt och lyfta fram fruktigheten.