- Ekologisk
- Vegansk
La Spinetta Bricco Quaglia Moscato d’Asti
Ung, söt och friskt fruktig smak med tydlig muscatokaraktär av tropisk frukt, lichie och citrus. Mjuk, pärlande mousse och behaglig syra i avslutningen.
Ung, söt och friskt fruktig smak med tydlig muscatokaraktär av tropisk frukt, lichie och citrus. Mjuk, pärlande mousse och behaglig syra i avslutningen.
Ung, söt och friskt fruktig smak med tydlig moscatokaraktär av tropisk frukt, litchi och citrus. Mjuk, pärlande mousse och behaglig syra i avslutningen.
Fruktdesserter, bakelser och glass. Ett vin perfekt till sommarens första jordgubbar med vaniljglass.
Skruvkapsyl
2023
Moscato 100%
7618902
Moscatodruvorna skördas manuellt från Spinettas vingårdar kring byn Asti. Musten jäser utan skalkontakt i rostfria tankar. Jäsningen avbryts genom att vinet kyls ner. Det alkoholsvaga och söta vinet genomgår därefter en sekundär jäsning i slutna tankar där kolsyran binds i vinet. Vinet buteljeras under tryck för att bevara bubblorna.
Antal kolli 24 st
Art. nr. Martin & Servera 763896
Art. nr. Menigo 701007
Pris (exkl. moms) 109 kr
I en serie om fem delar möter vi Giorgio Rivetti, den smått legendariske vinmakaren från Piemonte – mannen bakom La Spinetta och Contratto.
La Spinetta ägs av familjen Rivetti och deras prisbelönta viner produceras i Piemonte och Toscana i Italien. Deras största vineri ligger i Castagnole Lanze i Barbaresco. 1978 gjordes första vinet, en vingårdsbetecknad Moscato d’Asti men det första röda vinet, Barbera d’Asti Ca di Pian kom först 1985. Mest kända är de för sin högkvalitativa Nebbiolo och sina kraftfulla vingårds-Barbaresco med namnen Gallina och Starderi i Neive och Valeirano i Treiso.
År 2000 köptes den 8 hektar stora vingården Campè i Grinzane Cavour i Barolo, som efter det seglat upp till att bli ett av deras absoluta flaggskeppsviner. 2001 införskaffades 65 hektar vingård i Terricciola, Toscana och vineriet Casanova stod klart 2007, där man fokuserar på druvan Sangiovese.